Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tervemenoa vertailemaan ilmastokantoja

Posted on Ei avainsanoja 0

Pari päivää sitten bongaamani nettiuutinen ehdokkaiden ydinvoima- ja ilmastokantojen yhteyksistä paljastui Greenpeacen tiedotteen pohjalta tehdyksi. Greenpeace on tehnyt huolellista työtä verratessaan puolueiden ja yksittäisten ehdokkaiden kannanottoja. Suosittelen perehtymään. Minua koskeva vertailu löytyy täältä. En ole ainoa ehdokas, joka on pitää näitä vaaleja ilmastovaaleina. Kansalaiset ovat syvästi huolestuneita, siitä kertoo yhtäpitävästi sekä Evan asennetutkimus että hiukan aiemmin julkaistu nimenomaan ilmastonmuutosta käsittelevä Ajatuspaja e2:n asennetutkimus. Oma näkökulmani on kansantaloustieteilijän ja työelämän tutkijan. Olen miettinyt, millaisilla julkisen vallan päätöksillä voidaan muuttaa talouden rakenteita ympäristöystävällisempään suuntaan. Nämä muutokset vaikuttavat jo lähivuosina työelämään enemmän kuin moni arvaakaan. Muutosta ekologisesti kestävään suuntaan pitää edistää sekä veroilla, laeilla että tuilla. Samalla täytyy pitää huolta tasa-arvosta sekä nyt elävien ihmisten että tulevien sukupolvien suhteen. Siksi teemani ovat työelämä, talous ja tasa-arvo. Lisätietoja teemojen sisällöistä löytyy nettivisuiltani.

]]>