Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Läskikapinan oikea kohde

Posted on Ei avainsanoja 0

Monitorilla varustetun tietokoneen tuottamiseen menee energiaa viisi kertaa enemmän kuin auton tuottamiseen. Tämän uskomattoman väitteen esittää YK:n alainen saksalainen tutkimuslaitos aamun uutisessa. Kodinkoneet, varsinkin ne elektoniikkavempaimet ovat sähkösyöppöjä koko elinkaarensa ajan. Valmistus kuluttaa, käyttö ja valmiustilassa pito kuluttaa, ja lopuksi on tuloksena valtava määrä ongelmaromua. Televisioiden, kännyköiden ja muiden kapistusten vaihtonopeus alkaa olla jo sama kuin arkivaatteilla. Uudet taulutelevisiot syövät sähköä moninkertaisesti vanhoihin kuvaputkimalleihin verrattuna, eikä niissä välttämättä ole edes virtakytkintä, josta saisi valmiustilan pois päältä. Olen usein epäillyt, että kansalaisten mielipiteistä piittaamaton marssi kohti digitelevisiota johtui Nokian ja laitevalmistajien painostuksesta. Nyt alan uskoa, että taustalla on energiayhtiöiden katala juoni. Seuraavan eduskunnan tehtävänä on käynnistää läskikapina turhaa energian ahmimista vastaan. Se ei heikennä elintasoa lainkaan.

]]>