Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Valtuusto 17.1.2018: Hernesaari ja maksuton ehkäisy nuorille

Helsingin kaupunginvaltuuston vuoden ensimmäinen kokous on 17.1.2018. Asialistalla on paljon mielenkiintoista.

 

Hernesaaren suunnittelu menee taas eteenpäin osayleiskaavan myötä. Sieltä puretaan nykyiset rakennukset, lukuun ottamatta Fordin tehdasrakennusta, Munkkisaaren teollisuustaloa, Valtion viljavarastoa, Löylyä ja Cafe Birgittaa. Telakkatoiminnot siirtyvät pohjoispuolelle. Aikoinaan suunnittelussa mukana ollut Helikopterikenttä ei ole enää mukana.

 

Yksi aloite varmasti saa kiivaan keskustelun aikaiseksi ja se on aloite alle 25-vuotiaiden nuorten maksuttomasta ehkäisystä. Aloitteen tekijä Reetta Vanhanen perustelee asian hyvin: “Helsinki on nuorten kaupunki – seksuaaliterveyteen panostaminen on pitkäjänteistä ennaltaehkäisyä ja vähentää nuorten välistä eriarvoisuutta.”

 

Valtuuston koko lista on täällä.