Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Valtuustossa Suursuon päiväkoti ja Sininen valtuustoryhmä

On iso kysymys, että millaisia päiväkoteja Helsinkiin pitää rakentaa tulevina vuosina. Lasten määrä lisääntyy ja on hienoa, että perheet haluavat asua Helsingissä. Valtuusto päättää Suursuon päiväkodin rakentamisesta tänään. Päiväkoti on iso, 335 lasta. Tästä onkin syytä keskustella, koska on totta, että isoissa yksikössä esimerkiksi infektiot leviävät nopeammin. Kuitenkin, iso ei välttämättä ole aina huono, jos talo osataan rakentaa oikein, yksiköt pystyvät toimimaan pienemmissä, tilat ja pihat on jaettu oikein. Erityisen hyvää päiväkodissa on se, että siellä toimii suomenkielinen ja ruotsinkielinen yksikkö yhdessä. On hienoa, että lisätään lasten kohtaamista ja yhteistä toimintaa. Myös Lauttasaareen rakennettavassa uudessa päiväkodissa tämä toteutuu. Se on 250 paikan päiväkoti, jossa on 160 suomenkielistä paikkaa ja 90 paikkaa ruotsinkielisille lapsille.

 

Kokouksessa perustetaan myös uusi valtuustoryhmä, Sininen valtuustoryhmä, jonka jäseniä ovat kaksi ministeriä Niinistö ja Terho.

 

Mukana on muutamia asemakaavan muuttamisia. Ne eivät ole olleet kovin riitaisia.

 

Lisäksi viime kaudelta on valtuutettu Osku Pajamäen aloite lapsiin kohdistuvien voimavarojen riittävyyden arvioimisesta. Tämä aloite oli oikeasti hukkunut virkamiehiltä jossain vaiheessa ja tulee nyt vasta vastattavaksi. Idea on se, että kun Helsinki laatii talousarvioesitystä, siinä otetaan huomioon lasten etu siten, että Helsingistä voisi tulla maan lapsiystävällisin kunta.

Koko lista.