Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Uusi koulu Vattuniemeen – tehdään terve rakennus.

lopullinen-uusi-koulu-vattuniemeen

 

Valtuusto päätti 18.1.2016 aloittaa Vattuniemen uuden koulun rakentamisen osoitteessa Vattuniemenkuja 4 olevaan kiinteistöön. Tämä oli tärkeä ja merkittävä päätös.

Lauttasaaren alakoulussa on ensi syksynä 900 suomenkielistä lasta, se on Suomen suurin alakoulu. Saarella ei juurikaan ole kaupungin tontteja, johon uuden koulun voisi rakentaa. On syynsä, että saaren aktiivit ja vanhemmat saivat tärkeän viestinsä läpi ja kouluinvestointia aikaistettiin. Kiitos siitä.

Tähän osoitteeseen tulee myös päiväkoti Särki, joka nyt on rannassa ja sisäilmaongelmissa. Nämä kaksi eivät toki liity toisiinsa.

Erilaisia huhuja rakennuksen terveellisyydestä on liikkunut. On selvää, että kaupunki tulee tekemään kaikkensa, että rakennus on turvallinen ja terveellinen lasten ja opettajien käyttöön. Kuitenkin on niin, että hyvistä aikomuksista huolimatta, siinä ei aina onnistuta automaattisesti. Erityisesti alueen asukkaita huolettaa tiedon kattava saaminen tilanteesta. Siksi teinkin ponnen:

Kaupunginvaltuusto edellyttää, että sisäilmamittauksista ja rakentamisen valvonnasta tiedotetaan tehostetusti asukkaille rakentamisen aikana ja käyttöön oton yhteydessä.

On selvää, että tämäkään koulu ei riitä ratkaisemaan kasvavan saaren palvelutarpeita. Toisena vaihtoehtona tutkittiin nykyisen Kirjaston ja nuorisotoimen tilan uudistamista. Kun tämä päätös on saatu tehtyä, on välittömästi ryhdyttävä toimeen, että sekin hanke laitetaan liikkeelle. Rakennus osoitteessa Pajalahdentie 10 on peruskorjauksen tarpeessa. Se pitää remontoida täysin, jotta siihen saisi kirjaston, nuorisotilan, päiväkotitilan ja koulun. Tämä hanke tulisi aloittaa heti 2019.

Lisäys jälkikäteen:
Ponteni hyväksyttiin suurella enemmistöllä:

vattuniemi-aanestys