Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Telakkaranta ja Elmun tilat valtuustossa 9.4.2014

Tänään valtuustossa on isona asiana Telakkaranta. Kaava on pääosin hieno, rantaan tulee upeita uusia rakennuksia, asuntoja. Osa siitä on asukkaiden mielestä liian korkeaa ja valmistelussa onkin erityisesti tutkittu korkeiden rakennusten aiheuttamia varjostuksia. Samoin huolta on aiheuttanut kolmen uuden noppamaisen talon puutteelliset leikkitilat.

Yksi asia kaavassa hiertää edelleen ja se on Elmun tilat jatkossa. Nythän Elmu on Nosturissa. Kun suunnitelmaa aloitettiin tekemään muutamia vuosia sitten, ajatus myytiin meille sillä, että samalla turvataan Elmun toiminta. Kuitenkin ämpyily alkoi heti neuvottelujen edetessä, kustannukset karkasivat pilviin ja rakennuttaja haluaisi jotain aivan muuta.
Kaupunkisuunnittelulautakunta esitti viime vuoden lopulla huolensa Elmun tilasta. Tuolloin Telakkarannan kaavan yhteydessä päätettiin tänään äänin 5-4, että Konepajan rakennus tulisi saada ELMU ry:n toimintaan jatkossa. Muutimme ehdotuksestani Konepajan kaavamerkintää yhteistyössä vasemmistoliiton ja demareiden kanssa. Lisäksi kirjasimme kokoomuksen tuella päätökseen tahtotilamme, että Konepajan kaavamerkinnän tarkoituksena on mahdollistaa Elävän musiikin yhdistys ELMU ry:n toiminnan jatkuminen alueella.

Kiinteistölautakunta jatkoi hyvää työtä asian parissa ja uskon, että valtuustokin tänään tulee kirjaamaan tahtotilansa päätökseen. Eteläiset kaupunginosat tarvitsevat myös omaa meininkiä, eikä kaikkea voi sijoittaa Suvilahteen.