Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Nro 976: kaupunki, reilu työnantaja

Posted on Ei avainsanoja 0

Helsinki on Suomen suurin työnantaja. Sen pitää olla kaikessa toiminnassaan reilu ja ennustettava.

Olen oman ammattiliittoni puheenjohtajana nähnyt ja kuullut monenlaisia tarinoita hyvistä ja huonoista työnantajista. Parhaita ovat ne, jotka osaavat ottaa työntekijän ihmisenä ja käyttää jokaisen omia vahvuuksia. Hyvä työnantaja huomioi ihmisen elämän kokonaisvaltaisesti, osaa motivoida ja kannustaa.

Muutoksia tapahtuu kaupunkikonsernissa. Juuri nyt rakennetaan uutta sosiaali- ja terveysvirastoa. On hyvä, että raja-aidat kaatuvat ja yhteistyö syvenee. Muutos on vietävä läpi hallitusti, henkilöstöä kuullen ja yhteistyössä. Oman työnsä asiantuntijuutta on syytä hyödyntää.

Kaupungin pitää olla esimerkki vastuullisesta työnantajasta. Nuorten kesätyöpaikat, tukityöllistäminen ja vajaakuntoisten työllistymisen edistäminen maksavat itsensä takaisin, kun työllisyys lisääntyy. Myös monelle maahanmuuttajalle avautuu tie työelämään.

Vaaliteemani on Reilu työnantaja. Tänään torstaina jatkuu ennakkoäänestys.