Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Koti kaupungissa

Posted on Ei avainsanoja 0

Tilastonikkarit yllättyvät joka vuosi: yhä enemmän perheitä haluaa asua Helsingissä. Olen iloinen, että ympäryskuntien omakotitalomattojen sijaan yhä useampi valitsee kodin Helsingistä, kaupungista.

Valinta tarkoittaa usein sitä, että perheet joutuvat tinkimään kotinsa neliöistä. Näin ei pitäisi olla. Lähivuosina rakennetaan suuria asuinalueita, Kalasatamaa, Jätkäsaarta, Keski-Pasilaa, Hernesaarta. Niihin täytyy rakentaa kohtuuhintaisia asuntoja erilaisiin tarpeisiin. Perheet, opiskelijat, yksinasuvat, kimppakämppäläiset, ikääntyvät: tarpeet ovat kovin erilaisia.

Yksi asia yhdistää. Se on tarve siihen, että asuminen olisi kohtuuhintaisempaa. Neuvottelin vihreiden edustajana kaupungin uudesta Asumisen ohjelmasta. Se tähtää rakentamisen kustannusten suitsimiseen ja kohtuuhintaisempaan asumiseen.

Pelkästään autopaikkojen määrää vähentämällä voitaisiin asunnoista tehdä nykyistä edullisempia. Joissain Jätkäsaaren uusissa taloissa autopaikka voi maksaa 50 000 euroa. Tässä ei ole mitään järkeä.

Yhtenä vaaliteemanani on Koti kaupungissa. Helpommasta Helsingistä pitää löytyä oma koti elämäntilanteesta ja varallisuudesta riippumatta.