Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Helpommin perille – lisää raiteita

Posted on Ei avainsanoja 0

Ihminen on kaikkein onnettomin ruuhkassa istuessaan. Näin sanovat tutkimukset. Se on kyllä helppo uskoa. Se on aikaa, jonka voisi käyttää niin monella paremmalla tavalla.

Liikenne Helsingissä on saatava sujumaan. Tällä valtuustokaudella on saatu lisää raiteita. Lisää ratoja siis tulee, mutta lisää ratoja tarvitaan. Pisara-rata, Jokeriradat, uudet raitiovaunureitit – niillä Helsinki saadaan raiteilleen.

Joukkoliikenteeseen satsaaminen on autoilijoidenkin etu. Mitä useampi istuu auton ratin sijasta bussissa, sitä väljempää lopuilla on kulkea tiellä. Siksi me emme tarvitse lähivuosina mittavia autoiluhankkeita, vaan kaikki voimavarat on laitettava joukkoliikenteeseen. Sanon ei keskustatunnelille.

Sujuva joukkoliikenne tarvitsee tuekseen ruuhkamaksut ja halvat lipunhinnat. Katse kääntyykin valtioon, jonka olisi syytä saada ruuhkamaksujen kerääminen mahdolliseksi pian. Siitä kerätyt varat pitää myös suoraan ja yksiselitteisesti tulla tälle seudulle joukkoliikennehankkeisiin.

Helpommassa Helsingissä pääsee helpommin perille.