Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Älä yritä

Posted on Ei avainsanoja 0

Vaikeaa, byrokraattista, suorastaan simputusta? Yrittäjien kommentteja kaupungin kanssa asioimisesta. Palautetta, jota olen saanut.

Remontti, jossa suunnitelmat ensin hyväksytään ja sitten viikkotolkulla pallotellaan vaatien uusia todistuksia ja papereita. Jäätelöauto, jota ei saisi pysähtyä minnekään kaupungissa. Kahviautoyrittäjä, jolle ei tahdo löytyä neliön paikkaa keskustasta. Jäätelötehdas, joka meni konkurssiin, kun myyntipaikat kilpailutettiin. Ja näitähän riittää.

Helsinki ei varsinaisesti saa kunniamainintoja yritysystävällisyydestään. Toki julkisuuteen päätyy epäonnistumiset. Tuhansia tyytyväisiä yrittäjiäkin on. Helsinki on petrannut yrityspalveluissaan reippaasti viime vuosina.

Paljon auttaisi, jos kaupunki ajattelisi palveluitaan käyttäjän, eli yrittäjän, näkökulmasta.  Välillä on mahdotonta selvittää, kenen puoleen asiassaan pitäisi kääntyä. Rakennusvirasto, rakennusvalvonta, kaavoittaja, kiinteistövirasto – byrokratiaa piisaa. Yhden luukun palveluperiaatetta on edelleen kehitettävä.

Hyvä yritysympäristö on paljon muutakin. Suomen Yrittäjien kunnallisvaaliohjelma sisältää paljon ehdotuksia. Kaikista en ole samaa mieltä, mutta osasta olen. Kunnan pitää huolehtia sopivien toimitilojen ja tonttien tarjonnasta. Päätöksenteon ja valmistelun on syytä olla ripeää, avointa ja tasapuolista. Perusinfrasta on huolehdittu. Pienten ja keskisuurten yritysten asema huomioidaan hankinnoissa. Uuden yrittäjyyden syntymistä tuetaan.

Tänään vietetään Yrittäjän päivää, 5.9.