Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Liisankadusta kävelykatu?

Posted on Ei avainsanoja 0

Hyvää Kruununhaka-päivää! Se on tänään, 30.8.2012.

Tein valtuustossa aloitteen, että Liisankatua kehitettäisiin kevyen liikenteen tarpeisiin. Liisankatu on monella tapaa kruununhakalaisten kylätie.  Nykyisellään se on kuitenkin ahdas. Usein harmina ovat väärin pysäköidyt autot, jotka ahtaalla kadulla pysäyttävät koko julkisen liikenteen.  Unioninkadun ja Snellmanninkadun  välillä pysäköintipaikkoja on kadulla 16 ja ne ovat kapeita paikkoja. Liisankadun kautta kulkeva joukkoliikenne on häiriölle altis.

Kuitenkin, Liisankadusta on tulossa entistä merkittävämpi reitti ja liikennevirrat tulevat kasvamaan. Kun Kruunuvuoren silta rakennetaan, siitä tulee vilkkaampi yhteys pohjoiseen ja keskustaankin. Jos kadulta poistettaisiin Unioninkadun ja Snellmanninkadun  väliltä  ongelmia aiheuttavat pysäköintipaikat, olisi mahdollista saada yrityksille lisää esimerkiksi terassitilaa. Myös pyöräily ja jalankulku olisi joutuisampaa ja miellyttävämpää. Asukkaiden tarvitsemaa pysäköintiä varten on hyvä kartoittaa uudet pysäköintimahdollisuudet.

Vaihtoehtoisesti pitäisi selvittää, voisiko Unioninkadun ja Snellmanninkadun  väliltä katuosuuden sulkea kokonaan autoliikenteeltä, samaan  tapaan kuin Aleksanterinkadulla. Samallahan poistuisi Liisankadulle kääntyvä kaista Unioninkadulta.

Toivottavasti aloitteeni saa hyvän vastaanoton!