Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Yhteiskuntaopilla ja historialla lisää uskontojen ymmärystä

Posted on Ei avainsanoja 0

Kirjoitin eiliseen Hesariin kesälomakyllästyneenä vastaväitteen. Hesarin vastaava päätoimittaja Pentikäinen kirjoitti viisaasti uskontojen ymmärtämisen merkityksestä nykymaailmassa. Hän kuitenkin veti johtopäätöksen, että uskontotuntien leikkaaminen kouluissa on virhe.

Uskontoa opetetaan tällä hetkellä enemmän kuin historiaa. Historia tuntemuksella on kuitenkin aivan yhtä kiistaton merkitys kansojen ja uskontojen ymmärtämisessä. Jopa suurempi, koska se asettaa uskonnot oikeaan historialliseen kehikkoon. Samoin yhteiskuntaopin opetuksen pitäisi kattaa myös uskontojen merkitys yhteiskunnassa.

Hallituksen tuntijakouudistus lisää historian ja yhteiskuntaopin tunteja. Maailman monimutkaistuminen vaatii tätä ehdottomasti. Se toivottavasti lisää myös kansojen ja uskontojen ymmärrystä ja uskontojen väistä vuoropuhelua. Kuitenkin, kun joitain tunteja lisätään, on joitain opetustunteja vähennettävä. Muuten eivät pienet koululaisemme jaksa pitkiä päiviä.

Tosin olen sitä mieltä, että uskonnon opetusta ei tule jättää uskontokuntien tehtäväksi. Se on omiaan luomaan vastakkainasettelua. Näin koulujen uskonnon opetus puoltaa omaa paikkaansa.

Elina, yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n pj