Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Baanalta pohjoiseen?

Posted on Ei avainsanoja 0

Tänään Helsinki-päivänä (hyvää juhlapäivää!) avataan Baana, jota pitkin pääsee pyöräilemään suoraan Länsisatamasta Musiikkitalon Kansalaistorille. Mieletön harppaus kaupungin pyöräily-ystävällisyydessä!

Valtuuston käsittelyssä kaavassa oli vielä ehdotus, että Kansalaistori olisi ”oleskelutila” eli pääteasema, josta pyörätie ei jatkuisi mihinkään. Tämä älytön ajatus saatiin kuitenkin muutettua. Osa pyöräilijöistä todellakin haluaa jatkaa Töölönlahdelta eteenpäin.

Baana ansaitseekin arvoisensa jatkon pohjoiseen. Jo heti Kaisaniemen puistossa on pyöräilijälle väylä, mutta ongelma on tällä hetkellä ratapiha. Sen alitse menee kyllä tunneli. Kaisaniemen päässä tunnellissa on kunnon liuska, mutta Elielinaukiolla pitää pyörä nostaa hissiin tai nousta portaita. Väliaikaisratkaisuna siihen päähän voisi rakentaa liuskan.

Pysyvänä ratkaisuna se voi olla huono. Ratapihan alittavaa tunnelia käyttävät junamatkustajat, jotka pomppisivat pyörien eteen portaista ja hisseistä.Tunneli on myös kaareva, joka pyöräilijälle voi olla vaarallinen. Tosin omilla ajokaistoilla ja vauhtirajoitteilla sekin voisi toimia.

Toinen vaihtoehto on rakentaa uusi tunneli, suoraan Baanalta ratapihan ali. Myös siltaa on väläytelty. Oli ratkaisu mikä tahansa, Baana ansaitsee arvoisensa jatkon kohti pohjoista.