Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ei tietä Vallilanlaaksoon

Posted on Ei avainsanoja 0

Kaupunginvaltuusto käsittelee jälleen kerran Vallilanlaakson joukkoliikennekatua. Tällä kertaa ELY on huomauttanut että tie on yleiskaavan vastainen ja ei kunnioita luontoarvoja. Näinhän se juuri onkin. Tie on nyt syytä hylätä. Asiaan voidaan palata yleiskaavan yhteydessä. Silloin on syytä tutkia perusteellisesti asukkaiden esittämät vaihtoehtolinjaukset. Nämä ovat nyt jääneet tyystin vaille selvittämistä. Lisäksi pitää vielä katsoa, kannattaisiko vanhaan ratapohjaan rakentaa hyvin maisemoitu ratikka.

Nykyinen tievaihtoehto on väkivaltainen ja tuhoaa alueen luonto- ja virkistysarvoja. En ole mikään salaliittojen näkijä, mutta tien tulevaisuus on uhkaava: pari vaalikautta, niin (joukkoliikenne)tiestä voi poistaa sulut edestä. On aivan selvää, että se tultaisiin jossain vaiheessa avaamaan kaikelle liikenteelle. Hyvästi puisto siis, jos tietä ei tänään hylätä.

Ps. Uskomattoman tiukan äänestyksen jälkeen valtuusto päätti hylätä kaavan. Tietä ei siis rakenneta! Äänestys päättyi 42-42, puheenjohtajan äänen ratkaistessa. Olipas uskomaton!