Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Miten käy Guggenheimin?

Posted on Ei avainsanoja 0

Saattaa olla, että Guggenheim-hanke kaatuu huonoon valmisteluun. Matkan varrella on esitetty joukko kysymyksiä, jotka ovat edelleen vailla vastausta. Olen tähän asti kannattanut hanketta, kunhan yksityiskohdat selviävät.

Koko hankkeen valmistelu kaupunginjohtaja Jussi Pajusen johdolla onkin ollut luokattoman huonoa. Se on tehty vanhan ajan maailman malliin, ottamatta mukaan kohdetta, taideväkeä.

Mielestäni neuvottelijamme epäonnistuivat. Lisenssisopimus on Helsingille epäedullinen. Taloudellinen vastuu lepää yksin Helsingin harteilla. Sitä jakamaan tarvittaisiin G-säätiötä. Esimerkiksi siten, että lisenssimaksut olisivat kytkettynä kävijämäärään.

Minusta G-hanke on ennen kaikkea elinkeinohanke ja matkailuhanke. Toteutuessaan se houkuttelisi Suomeen toivottavasti valtaisan määrän turisteja, jotka käyttäisivät palveluja. Pajunen ja kumppanit eivät totisesti onnistuneet markkinoimaan ajatusta helsinkiläisille. Suurin osa kaupunkilaisista vastustaa hanketta, ja hyvästä syystä.

Haluaisin, että nyt toteutetaan hankkeesta osa. Haluaisin kansainvälisen puuarkkitehtuurikilpailun, joka tuottaisi Katajanokalle upean rakennuksen taidetta varten. Checkpoint Helsinki –ehdotuksen ajatukset voisi laittaa lentoon ja ottaa kulttuuriväen itse jatkamaan suunnittelua. Kaupungin taidemuseon kokonaisuus ja organisaatio on syytä edelleen miettiä uudelleen.

Kiitos kaikille palautetta ja sähköpostia aiheesta lähettäneille. Kysymyksenne ovat olleet tärkeitä. Keskiviikkona kaupunginhallitus tulee äänestämään Guggenheimin jatkosta. Vihreiden ryhmästä suurin osa vastustaa hanketta, joten voi olla että äänestämme sen jo keskiviikkona kumoon.