Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

ydinvoimaa äänin 44-40

Posted on Ei avainsanoja 0

Valtuuston äänestyspäätös kertoo, miten rankasti ydinvoima jakaa helsinkiläisiä. Valtuusto päätti eilen lähteä mukaan Olkiluoto nelosen suunnitteluun lähes 30 miljoonalla eurolla äänin 44-40. Jo kaupunginhallituksessa vihreiden tekemä hylkäysehdotus jäi niukasti tappiolle 8-6. Ja Helenin johtokunnassa äänet menivtä 5-4.

Kokoomuksella oli taas ydinvoimahurmos päällä. Olkiluoto kolmosen ongelmia vähäteltiin, helsinkiläisten kuluttajien ja asukkaiden kriittisyyttä ydinvoimaa kohtaan ei pidetty minään ja esitettiin jopa valheellisia väitteitä päästöjen vähentämisestä.

Jo nyt Helsingissä tuotetaan sähköä kaukolämmön sivutuotteena reilusti enemmän kuin mitä Helsingissä käytetään. Helsingin maakaasu- ja kivihiilivoimaloita käytetään sen mukaan, paljonko kaupungissa tarvitaan kaukolämpöä eikä uusi ydinvoimala tulisi korvaamaan näitä energialähteitä.

Se ei siis millään muotoa vähennä Helsingin päästöjä. Helsingin tulisikin suunnata investointeja oman kaukolämmöntuotannon kehittämiseen uusiutuvaan energiaan perustuvaksi.