Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Yhteisten asioiden hoitamista, ei omien

Posted on Ei avainsanoja 0

Ei liene epäselvää, että äänestän vihreitä. Mutta tässäpä syitä miksi en voisi äänestää joitain muita puolueita.

Tiedän kuulostavani kuluneelta, mutta maailma on oikeasti vain lainassa lapsiltamme. Minulle vastuun kantaminen tarkoittaa sitä, ettemme syö heidän hyvinvointiaan nyt. Siksi en vain pysty äänestämään tyyppejä, jotka lupaa jokaiselle jotain uutta rahaa (lue: vasemmistoliittoa).

Minulle maailma on paikka, jossa eletään yhdessä. Siksi en pysty äänestämään tyyppejä, jotka vihaa toisia, erilaisia ihmisiä (lue: perussuomalaisia). Tai puolueita, joissa olisi pienikin vaara, että ääneni valuisi sellaiselle tyypille (lue: kokoomusta).

Haluan myös, että me elämme Euroopassa, ja autetaan vaikeuksiin joutuneita, koska se vakauttaa meidänkin tilaamme (vaikka vaikeudet olisivat heidän omaa syytään).  Siksi en voi äänestää eurooppapolitiikan takinkääntäjiä (lue: demareita).

Haluan, että Suomi on elämää täynnä, mutta en ole valmis tekemään sitä hinnalla millä hyvänsä. Siksi en halua äänestää niitä, joille Helsinki on vain rahantekokone (lue: keskustaa).

En missään nimessä voi äänestää kiihkoilijoita, jotka katsovat oikeudekseen arvottaa erilaisten ihmisten parisuhteen lain edessä (lue: krisuja).

Haluan myös laajan otteen politiikan asioihin, en vain yhden ihmisryhmän etujen valvojaa (lue: Rkp).

 

Ps. Politiikka ottaa kyllä välillä raskaasti pannuun. Politiikassa on paljon ihmisiä, jotka ajattelee vain omaa etuaan. Heille politiikka on henkilökohtainen tikapuu ja mielessä vain seuraava askelma, miten itse sinne pääsisi. Ne on niitä, jotka talloo muiden varpaille ja joita ei yhdessä sovitut pelisäännöt koske.

Tottahan politiikassa pitää olla pyrkyä, sitkoa ja paksu nahka. MItään ei saa jos ei itse yritä. Eikä kannata antaa muiden kävellä ylitse. Mutta siinä on vissi ero, että pelaako vaan omaan pussiinsa vai yhteisen hyvän eteen.

Onneksi politiikassa kuitenkin on enemmistö ihmisiä, jotka oikeasti haluavat olla mukana tehdäkseen hyvää. Heille politiikka on yhteisten asioiden hoitamista, ei omien asioiden hoitamista. Katso, että ehdokkaasi on sellainen ihminen!

]]>