Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Romaneille leiri. Vai onko parempia ideoita?

Posted on Ei avainsanoja 0

Olen kyllästynyt siihen, että kokoomus ja persut eivät tarjoa Hgissä mitään muuta kuin taivastelua romanikerjäläisasiaan. Tässä pari faktaa:

 

– Euroopassa on vapaa liikkuvuus. Ilman muuta romaneja on autettava kotimaassaan, mutta he liikkuvat, he saavat liikkua ja heitä tulee myös Helsinkiin kerjäämään.

– Häiritsevä kerjääminen on kielletty. Hyvä niin, mutta ei kadunkulmassa istuva nainen kerjäämällä häiritse ketään. Hän saa kerjätä.

– Romanit eivät sattuneesta syystä luota ihan sokkona viranomaisiin.

– Helsingissä kerjäävät romanit asuvat jossain. Joko he perustavat oman leirin. Nyt nuoret majoittavat heitä Sosiaalikeskus Satamassa. Nuorten ei pitäisi olla Helsingissä ainoita vastuunkantajia.

– Kaikessa väliaikaisessa asumisessa on ongelmana saniteetti eli vessat, sähköt ja kaiken tämän turvallisuus

– Järjestöt yrittävät heitä auttaa, mutta Hgin virkamieskunnalle apu ei kelpaa.

– Viime syksynä käteen annettiin lentolippu kotiin. Monetko liput vielä annamme? Eikö samalla rahalla voisi tarjota tarvittavia palveluja?

– > Helsinkiin tulee taas ensi kesää ajatellen satoja kerjäläisiä. Pitääkö tapahtua jokin kamala onnettomuus, ennen kuin vastuunkantajia löytyy?

 

1. perustetaan laillinen leiri. Sinne saa tulla muutkin, siellä on kunnossa vessat ja sähköt. Voidaan toki miettiä esim. asunnottomien asuntoloiden avaamista romaneille, mutta vain jos niitä samalla perustetaan joukko lisää. Ne ovat kesäisin aivan täynnä ihan helsinkiläisistä asunnottomista, vaikka asunnottomuutta onkin saatu tällä valtuustokaudella merkittävästi alennettua.

2. tarjotaan palveluja: avoimia lääkäripalveluja, sosiaalitoimen palveluja, lastensuojelua, tulkkipalveluja

3. tehdään tämä yhteistyössä järjestöjen kanssa. Miksei  heidän tarjoamansa apu kelpaa?

 

Elleivät nämä keinot kelpaa kokoomukselle ja persuille, niin jään odottamaan toimenpide-ehdotuksia siltä suunnalta.

]]>