Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lisää autottomia kortteleita Helsinkiin!

Posted on Ei avainsanoja 0

 

Vihreiden ansiosta ohjelmaan kirjattiin, että hitas-järjestelmää jatketaan. Näin puhuin muutama vuosi sitten, kun valtuusto päätti Maankäytön ja asumisen ohjelmasta. Nyt käsitellyn seurantaraportin mukaan tavoite tuottaa hitas-asuntoja ei ole kuitenkaan toteutunut. Se on jäänyt roimasti jälkeen. Valtuuston päättämä MA-ohjelma ei ole ruotsinlaivan buffetti, josta voi valita mieleisensä. Poliittisten ryhmien sopima hallintomuotojakauma on tehty, jotta sitä noudatettaisiin. Turha sanoa, että kiinnostuneita tuottajia ei löydy. Kaupungilla on kyllä keinot saada juuri sellaista rakentamista kuin halutaan.

 

Ohjelmassa myös linjattiin ensimmäisen kerran, että kaavoitetaan vähäautoisia tai autottomia asuntotontteja- ja kortteleita. KHS päätti, että näin tehdään kokeiluluonteisesti. Seurannassa vedotaan nyt näihin kokeiluihin eri kaupunginosissa. Lisäksi todetaan, että näistä kokeiluista on saatava kokemuksia. Minua mietityttää, että mitä nämä kokemukset oikein ovat? Odotammeko tietoa, että ovatko asukkaat tyytyväisiä taloonsa? Vai mitä? Mitä tahansa se onkin, meillä ei ole aikaa odottaa tuloksia 20 vuotta. On syytä jo ensi vuonna ohjelman tarkistuksessa saada aikaan enemmän autottomia kortteleita.

 

Minulle tärkeä kirjaus MA-ohjelmassa koski pyöräilyä. ”Asemakaavoihin voidaan lisätä määräykset tonttikohtaisista polkupyöräpaikkojen vähimmäismääristä.” Kuitenkin, seurantaraportti ei raportoi millään muotoa, miten tämä tavoite on toteutunut. Seurantaraportissa todetaan vain, että ”Loppuvuodesta 2010 on perustettu pyöräilyprojektin johtoryhmä. ”

 

Siksi teinkin valtuustossa ponnen, että 

Valtuusto edellyttää, että seuraavassa MA-ohjelman seurantaraportissa raportoidaan, miten ohjelmaan kirjattu tavoite ”Asemakaavoihin voidaan lisätä määräykset tonttikohtaisista polkupyöräpaikkojen vähimmäismääristä.” on toteutunut.

]]>