Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Saako kaupunki myydä?

Posted on Ei avainsanoja 0

Johan nyt taas käydään ihan ihme keskustelua siitä, saako kaupunki myydä kiinteistöjään vai ei. Vastaus: kun se on järkevää, niin kannattaa tehdä.

 

Viestimet ovat yrittäneet tehdä jutusta hämäräperäisen tai salaisen. Ainoa mikä asiassa on salaista on lista kohteista, joita voidaan harkita myytäväksi. Ja miksi? Jos markkinoilla olisi tieto kohteista, niiden hinnat romahtaisivat. Jos niitä päädyttäisiin myymään, ei takuulla saataisi riittävää hintaa.

 

Kaikki muu on ihan julkista.Kaupunginhallituksen listalta kuka vain voi lukea periaatteet. Kaupungin omat, kiinteät toiminnot on hyvä säilyttää omissa tiloissa. Kiinteistöt on kaupungilla luokiteltu ja nyt tarkastellaan sellaisia kohteita, jotka eivät ole strategisesti  tärkeitä. Suurin osa  niistä sellaisia, joissa kaupungin omia toimintoja. Sitten on kehityskohteita ja pientaloja sekä lisärakennusoikeuskohteita. Toimitiloja, joissa kaupunki on vähemmistöosakkaana, kannattaisi myös harkita. Jokainen ajateltavissa oleva kohde päätetään erikseen.

]]>