Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Tänään tehdään seutuhistoriaa!

Posted on Ei avainsanoja 0

Helsingin ja Vantaan valtuustot päättävät tänään, edetäänkö kuntien yhdistämis- tai yhteistyöselvityksissä. Kaupunkilaiset haluaisivat edetä asiassa, nyt tarvitaan päättäjille rohkeutta!

 

Muutama vuosi on kulunut kiivaan yhteistyön merkeissä. Virkamiehet ovat selvitelleet, palveluja on kehitetty. Nyt kuitenkin käsissämme on asia, josta vain poliitikot voivat päättää.

 

Tämäniltainen päätös on vain ensiaskel pitkässä ketjussa.Nyt päätetään siitä, jatketaan selvityksiä. Vaikka selkäydinreaktiollani kannatankin kuntien yhdistämistä, olen vamis muuttamaan mielipiteeni, jos selvitykset niin kertovat. Jos lähidemokratiaa, osallistumismahdollisuuksia, taloutta ja maankäyttöä ei saataisi kuntaliitoksella järkeväksi, ei sitä kannata tehdä. Jos kuntaliitos muodoistaisi uuden, voimakkaamman rajan muihin kuntiin nähden, sitä ei kannata tehdä. Mutta mielelläni ennen päätöstä haluaisin nähdä kunnon paperit aiheesta.

 

Ellei Helsingin ja Vantaan valtuustoilla ole rohkeutta selvittää asian hyviä ja huonoja puolia, sinetöimme seudun kehityksen vuosikymmeniksi. Ellei rohkeutta nyt löydy, voimme yhtä hyvin unohtaa aidon metropolin rakentamisen. Samalla nakerramme pohjaa hyvin alkaneelta valtion metropolipolitiikalta. Ellei tällä seudulla löydy tahtoa ja rohkeutta selvittää asioita, saati sitten toimia, niin miksi meidän pitäisi saada valtiolta eriytyiskohtelua?

 

Jos nyt hukkaamme tämän tilaisuuden, palaa asia meitä varmasti vainoamaan. Tulevat sukupolvet tulevat kysymään, että miten te saatoitte antaa tämän historiallisen tilaisuuden mennä ohi. Miten te saatoitte antaa seudun segregaation, verokilpailun ja eripuraisuuden jatkua kunnes kaikki mahdollisuudet rakentaa kansainvälisesti kilpailukykyinen seutu menetettiin?

 

Toivottavasti selvityksen vastustajille on tänään vastaus tähän kysymykseen.

]]>