Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

HOK-Elanto ei osallistu ydinvoimaan!

Posted on Ei avainsanoja 0

Vaikka S-ryhmä jatkaakin ydinvoimahankkeessa, HOK-Elanto jäi kaukonäköisesti pois. Järkevä, viisas ja kauaskantoinen päätös!

 

HOK-Elannon hallintoneuvosto äänesti tänä syksynä siitä, pitäisikö sen ohjeistaa hallitusta asiassa. Me vihreät ehdotimme, että pitäisi. Mielestäni hallintoneuvoston olisi pitänyt sanoa hallitukselle, että ei hanki näitä kyseisiä Fennovoiman osakkeita. Jäimme rökälevähemmistöön. Aika moni hallintoneuvostossa oli sitä mieltä, että hallitusta ei tulisi ohjeistaa. Aika moni oli myös sitä mieltä että hankkeeseen pitäisi osallistua.

 

Hallitus päätti kuitenkin, ettei HOK-Elanto lähde tähän mukaan. Hallituksella lienee paljon viisaita perusteita. Itse ajattelen niin, että pääkaupunkiseutu on toiminta-alueena poikkeuksellisen tiedostavaa ja kuluttajat kriittisiä. Johan taannoinen maitoepisodi todisti, että ihmiset äänestävät jaloillaan eikä riskejä kannata sen suhteen ottaa. Mutta ennen kaikkea, hankkeen taloudellinen hyöty on pitkässä kantimessa ja epävarma. Perusteena se, että sillä turvataan edullisen sähkön saanti Mankala-periateatteella, on horjuva. Varsinkin, kun koko periaate on tällä hetkellä tarkastelun kohteena. HOK-Elanto on jo mukana uusiutuvien energioiden hankkeissa.

Päätös oli hyvä, kannatettava ja kiitettävä!

]]>