Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Helsinki ja Vantaa yhteen – siinä olisi alku.

Posted on Ei avainsanoja 0

Vihreät ehdottavat, että asetettaisiin kuntajakolain mukainen selvitysmies selvittämään Vantaan ja Helsingin mahdollista yhdistämistä. Selvitys ei tarkoita sitä, että kunnat  yhdistettäisiin. Se kuitenkin antaisi vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin. Se kertoisi, olisiko yhdistäminen järkevää. Nykyiset selvitykset eivät näitä vastauksia välttämättä anna. Itse olen sitä mieltä, että näiden kahden kunnan yhdistämisestä pitäisi aloittaa, jotta saadaan kaikki pääkaupunkiseudun kunnat yhteen jossain vaiheessa.

 

Eilisen budjettikeskustelun demareiden ryhmäpuheessa sanottiin, että velkaa voidaan ottaa investointeihin. Olen samaa mieltä. Mutta vain eläkeläispuolue voi olla sitä mieltä, ettei velanotolla investointeihin ole ylärajaa. Kyse on sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta. Emme voi jättää lapsillemme perinnöksi sellaista velkataakkaa, johon Helsinki nyt on ajautumassa.

 

Kaupunginjohtaja Pajunen totesi, että investoinneille oli tehty hallittu karsiminen. No todellakin oli tehty hallittu karsiminen, sillä alkuperäisessä ehdotuksessa joukkoliikenneinvestoinnit oli karsittu ja tieinvestoinnit jätetty.

 

Onneksi vihreiden aloitteesta asiaa parannettiin nyt päätetyssä budjetissa. Pyörätieinvestoinnit oli leikattu kokonaan. Nyt on palautettu tämän vuoden tasolle, koko suunnitelmakaudelle. Kevyen liikenteen sillat oli poistettu, nyt on palautettu raamin tasolle. Tärkeintä on että Kruunuvuoren sillan suunnittelu- ja aloitusmäärärahat palautettiin. Näin koko alue rakentuu joukkoliikenteen varaan.

 

http://www.helsinkikanava.fi/kaupunginvaltuusto/copy_of_kaupunginvaltuuston-kokous-18-3-11-2010-klo-15

]]>