Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ympäristöraportti kertoo totuuden

Posted on Ei avainsanoja 0

Ympäristöasiat ovat Helsingissä edenneet huimasti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Ympäristöraportti kertoi valtuustolle, että moni asia etenee, mutta puutteitakin on.

Melu on yksi helsinkiläisten ongelma. 34 % helsinkiläisistä asuu melualueilla ja altistuu näin ollen melulle joka päivä. Meluntorjunnassa ei tulla saavuttamaan tavoitteita lähivuosina. Valtion rooli on aivan keskeinen, sen pitäisi olla teiden varrelle rakennettavien meluesteiden osalta aktiivisempi. Käytännössä siis kustantaa oman osuutensa nykyistä rivakampaa tahtiin. Meluntorjunnan toimintasuunnitelmassa on muun muassa melua vaimentavat päällysteet, joita onkin pystytty laittamaan Helsingissä enemmän.

 

Toisena kritisoisin sitä tosiseikkaa että julksisissa hankinnoissa ympäristökriteerien käyttö on edelleen lapsenkengissä. tavoite on 25 % tänä vuonna ja 50 % vuonna 2015. Saavutus tällä hetkellä: 19 %. Jäädään siis roimasti jälkeen tavoitteista. Tämä on kuitenkin omissa käsissämme, joten töhinää pönttöön nyt tältä osin.

 

Pyöräily on kolmas asia, joka mättää. Valtuuston tavoite on kaksinkertaistaa pyöräilyn määrä vuoteen 2015 mennessä. Tätä ei tulla tätä menoa saavuttamaan. Sään vaikutus on raportin mukaan 40 %  suuntaan tai toiseen pyöräilyn lisäämisessä. Sehän nähdään tämän kesän perusteella, lisääkö hyvä sää pyöräilyä.

 

 

 

 

]]>