Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Palmuöljystä joukkoliikenteessä

Posted on Ei avainsanoja 0

Palmuöljyn käyttö kaupungin joukkoliikenteessä puhututtaa taas.

Kaupunginhallitus käsitteli aloitevastausta maanantaina. Me vihreät ehdotimme, että vastaukseen olisi kirjattu vielä tiukemmin kaupungin kanta.

Olennaista tässä on se, että biopolttoaineet ovat tulevaisuutta, mutta maailmanlaajuisen vastuunkannon näkökulmasta olisi syytä käyttää muita kuin ruokakasveista valmistettuja biopolttoaineita. Siksi ehdotimme, että kaupungin kantaa olisi tiukennettu seuraavasti:

”Helsingin kaupunki edellyttää, että kaupungin omissa liikenteen biopolttoainehankinnoissa ja jatkossa HSL:n bussiliikenteen kilpailutuskriteereissä asetetaan etusijalle EU:n uusiutuvan energian direktiivin 21 artiklan 2 kohdan määrittelemät jätteistä ja muista kuin ruokakasveista valmistetut biopolttoaineet.”

Näin on siis mahdollista tehdä, myös EU-säädösten puitteissa.

Äänestyksessä ehdotuksemme hävisi. Äänet jakautuivat tasan 7-7 (yksi tyhjä ääni). Näin ollen kaupunginhallituksen kokoomuslaisen puheenjohtajan ääni ratkaisi ja hävisimme äänestyksen.

Asiaan palataan siis aivan varmasti valtuustossa, jonne aloitevastaus nyt etenee. Käsittely on 8.9.

Harmillisinta on se, että HSL itse asiassa päätti kilpailutuksen kriteereistä juuri viikko sitten, joten HSL:n kohdalla seuraavan kerran asiaan palataan vasta seitsemän vuoden päästä. 

]]>