Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Demareiden poliittinen voitto?

Posted on Ei avainsanoja 0

Demarit pitävät mahdollisia kunnallisveron korotuksia poliittisena voittonaan, päivän Hesarin mukaan. Mitäköhän muuta he pitävät voittonaan? Kansainvälistä talouslamaa? Sen iskuja vientiteollisuudelle? Työttömyyden kasvamista, kun globaalin kriisin laineet lyövät Suomeen? Helsingin kaupungin talouden kurjistumista?

Minä en pidä kunnallisveron korottamista poliittisena voittona. Se on ensi tai seuraavana vuonna väistämättä edessä oleva toimenpide, joka sattuu kovasti ihmisten kukkarolle. Se kannattaa tehdä, jos sillä paineita menosäästöihin saadaan edes vähän hillittyä. Se kannattaa tehdä, jos sillä pystytään säilyttämään palvelujen nykyinen taso.

Veronkorotusten aikataululla on väliä. Kuuntelee lähes ketä tahansa ekonomistia, niitä ei kannata tehdä taantuman pahimpaan aikaan, vaan siloin kun nousun merkit ovat jo näkyvissä. Tuolloin se ei iske niin pahasti talouden elvyttäviin voimiin: ostovoimaan ja luottamukseen. SIksi on aivan eri asia, olisiko korotus tehty tälle vuodelle vai tehdäänkö se ensi vuodelle.

 

 

]]>