Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Lapsille ja nuorille 6 miljoonaa

Posted on Ei avainsanoja 0

Lastensuojelun tarve Helsingissä on kasvanut huolestuttavasti.  Marraskuussa valuusto pureutui asiaan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelman laatimisen yhteydessä. Hallinnolliset suunnitelmat eivät paljon lämmitä, mutta suunnitelman myötä eri virastot kävivät hedelmällisiä keskusteluja rajojen ylittämisestä, laativat yhdessä kärkihankkeita, joilla ennalta ehkäisyä ja perupalveluja vahvistamalla päästäisiin parempaan lopputulokseen.

Lasten ja nuorten hyvinvointiin kohdennetaan maananantaina kaupunginhallituksen kokouksessa kuusi miljoonaa euroa. Se on iso raha ja tuottaa toivottavasti tuloksia. Raha menee suunnitelman mukaisiin hankkeisiin eri hallintokunnille, noin 2/3 sosiaalivirastolle, mutta myös opetus- nuoriso-kulttuuri- ja liikuntapuolelle.

Hyvä, että tärkeä päätös on tässä. Taustalla on pitkä valmistelu ja itse asiassa aika pitkä kiistakin. Alun perin rahat ja ohjelma piti tulla päätettäväksi jo aikaa sitten. Alun perin raha oli tälle vuodelle ja kahdelle seuraavalle, mutta koska asia pitkistyi ja pitkistyessään mutkistui, alkaa rahoitus ensi vuodesta.

]]>