Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ei lahdata lähikirjastoja

Posted on Ei avainsanoja 0

Hesarin uutisoimat lähikirjastolakkautuslista tuli ihan puun takaa. Olen varapuheenjohtajana siinä kuuluisassa palveluverkkotyöryhmässä, johon jutussa viitataan, mutta se ei kyllä moista listaa ole saanut eteensä. En aio itse olla lakkauttamassa lähikirjastoja, jotka on kuitenkin kaupunginosien olohuoneita. Ja erityisen tärkeitä lapsille, perheille ja ikääntyneille. Itse olin aikoinaan pari kesää kouluaikana kirjastossa töissä. Kirjallisuuspiirimme ruotii monta kirjaa vuodessa, voisi sanoa, että kirjat ovat jonkinlainen henkireikä. Näyttäisi siltä, että vihreiden valtuustoryhmässä ei ole tästä asiasta epäilystäkään.

Kirjahehkutuksen jälkeen täytyy todeta, että kyllä palveluverkolla on oikeitakin hommia. Kaupungin hallintokunnat painiskelevat tilakustannusten kanssa. Jos niistä onnistuttaisiin säästämään, löytyisikö rahaa toimintaan enemmän. Yksi hyvä tapa voisi olla tilojen yhteiskäyttö, jossa on löydettävissä paljon mahdollisuuksia: koulujen iltakäytössä jne. Asiaa auttaisi yksi yhtenäinen varausjärjestelmä ja yhdessä sovitut pelisäännöt.

 

]]>