Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Elämää kauppatorin laidalle

Posted on Ei avainsanoja 0

Elämä kauppatorin laidalla päättyy iltaisin kello viisi, kun virkamiehet pakkaavat salkkunsa ja lähtevät kotia. Yksi kaupungin hienommista seuduista hiljenee. Nyt tähän on tulossa muutos, kun kaupunginhallitus maanantaina käsittelee kortteleiden elävöittämisen suunnitelmaa.

 Länsipäähän eli lähemmäksi keskustaa on tarkoitus raivata tilaa muodille ja erikoistavarakaupalle. Itäpäähän tulisi sitten enemmän kaupunginmuseon näyttelytoimintoja. Vuokranmaksukyvyn mukaan siis.
 
Sisäpihoja avataan, sinne tehdään kävelyreittejä ja mahdollisuuksia ravintolatiloille. Tärkeää on myös se, että samalla merkittäviä uusia kävelyalueita avautuu.
 
Hienolta näyttää myös Senaatintorin puolen ajatukset. Autot siirretään siihen, missä nyt on taksitolpat, samoin ratikat. Koko nykyinen Aleksin pätkä olisi jatkossa terassialuetta.
 
Unioninkatu muutetaan kaksisuuntaiseksi Pohjoisesplanadin ja Aleksanterinkadun välillä. Myös raitiovaunuliikenne kaksisuuntaistetaan kyseisellä välillä. Tätä HKL on kritisoinut, se on häiriöherkkä alue. Tätä pitäisi ehkä vielä vähän tutkia, olisiko muita vaihtoehtoja. Tosin itse pidän tuosta Senaatintorin terassialueajatuksesta paljon.
 
Hieman mietityttää myös se, että Katariinankadulta poistetaan kiskot. HKL kritisoi tätä lausunnossaan voimakkaasti. Se on kyllä hyvin kapea katu, että pitää nyt vielä arvioida, miten hyvin kävelijät ja edes varakiskot mahtuisivat sinne yhdessä olemaan. Mutta pääsääntöisestihän rakennettuja kiskoja ei kaupungissa kannattaisi purkaa. Niitä kun hankalampi saada sitten tarvittaessa takaisin.

Hakasalmen huvilalla on hieno Signe Branderin valokuvanäyttely. Ehkä eniten säväyttää autojen vähäisyys. Tunnelma on rauhaisa ja kävelijöiden ehdoilla rakennettu. Siihen kun pääsisi tunnelmaltaan uudistuksen jälkeen!

 
Lue lisää suunnitelmista. Mitä mieltä olet? Netistä löytyy sekä liikennesuunnitelma, että korttelisuunnitelma.
 
]]>