Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ryhmäpuheeni talousarviosta: kovat on ajat, mutta kovat on budjetitkin.

Posted on Ei avainsanoja 0

Vedin tänään vihreiden ryhmäpuheen talousarviosta ja samassa yhteydessä vähän roimin demareita, jotka jäivät pois budjettisovusta.

Demarit väittävät kaupunginhallituksessa esillä ollutta ehdotustaan tasapainoisemmaksi. Ero ehdotusten välillä on vuosikatteessa vain 5 miljoonaa euroa. Budjetin mittaluokassa se on kärpäsen verran. Kunnallisveron korotuksella demarit hankkivat 110 miljoonan euron lisätulot, josta sitten pistetään heti haisemaan 105 miljoonaa euroa. Lisäysehdotukset myös huutavat konkretiaa: huonossa taloudellisessa tilanteessa heitellään miljoonia sinne ja tänne. En parhaalla tahdollakaan voi kutsua tuota ehdotusta tasapainoisemmaksi.

Puheessa myös oikeaa asiaa eli ekologisimmista investoinneista ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden lisäämisestä.
 
]]>