Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

”Pullan tuoksu ei katoa”

Posted on Ei avainsanoja 0

Päiväkotiruokailun keskittäminen Palmialle meni kaupunginhallituksesta valtuustoon. Olen suhtautunut ajatukseen epäluulolla. Ruoka- ja siivoushenkilökunta on päiväkodeissa omaa kasvatustehtävää toteuttavia ihmisiä. He auttavat, kun sijaista tarvitaan nopeasti, arjen askareissa, kuten pukemisessa. He kaitsevat lapsia osaltaan ja opastavat mm. terveellisen ruuan saloihin. He ovat arjessa läsnä olevia aikuisia, joiden pysyvyys ja läsnäolo on lapsille ja myös muulle henkilökunnalle tärkeää.

 

Tätä palautetta olen saanut monelta tutultani, joille on lapsia päiväkodissa. Aikaisemmin kun asiaa viime kaudella käsiteltiin, ryhmämme siirsi päätöstä, koska näihin kysymyksiin ei osattu vastata. Nyt Palmian tyyppi kävi ryhmässä puhumassa ja seuraavaa selvisi.

 

Päiväkodin oma keittiö ei katoa. Eikä myöskään ruokalan täti/setä. Päiväkodissa valmistetaan edelleen ruokaa. Kurahaalarin pukemisen auttaminen on osa sopimusta kaupungin ja Palmian välillä. He saavat auttaa ja sijaistaa. Henkilöstön hyvinvointi ja työssä jaksaminen pitäisi olla avainkysymys. Hyvät työolot olisi taattava.

 

Plussapuolella on se, että säästöjä syntyy lähes kaksi miljoonaa. Sijaisjärjestelyt ovat sujuvammat. Henkilöstöjohtamisen vastuu siirtyy pois päiväkodin johtajalta. Ruokapalvelun alueellinen synergiaetu on saavutettavissa. Ruokapalveluun saadaan joustavuutta muutostilanteissa.

 

Yhtenä tärkeänä asian pidän sitä, että Palmia keskittyisi sisäisten palvelujen tuottamiseen. Palmian kehityskulun tavoitteena ei saa olla yhtiöittäminen.

Ryhmämme teki päätökseen lisäysehdotuksen, että päiväkotien ruokapalvelukonsepti ottaisi huomioon myös päiväkotien tarvitsemat lisäpalvelut. Tämä on ollut palautteessa ja listakeskusteluissa se suurin huolenaihe: pystyyhän ruokaihmiset ja siivousihmiset jatkossakin osallistumaan kurahaalareiden pukemiseen ja muuhun avustavaan toimintaan. Tämän tulisi siis olla osa tätä konseptia. Ehdotuksemme hyväksyttiin yksimielisesti, esittelijä otti sen nimiinsä.

 

Nyt keskustelu jatkuu valtuustossa 9.9.

 

]]>