Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ei luovuta hitaksesta

Posted on Ei avainsanoja 0

Hitas-järjestelmässä on ongelmansa.  Niitä ei voi vähätellä.

 

Nyt kuitenkin valtuustolle ehdotetaan, että hitas-sääntelystä vapautuminen olisi mahdollista 20 vuoden kuluttua asunto-osakeyhtiön viimeisen rakennusvaiheen valmistumisesta. Taloyhtiön pitäisi tätä vapautumista hakea. Tällöin maanvuokraa korotettaisiin, joten etu siltä osiltaan poistuisi samalla.

 

Olen suhtautunut tähän vapautusehdotukseen epäilyksellä. Se aiheuttaa keinottelua väistämättä. Aina kun on jokin lineaarinen kohta, jossa olosuhteet muuttuvat, syntyy keinottelua. Kuka estäisi jatkossa tällä edullisemmalla rakennusmuodolla keinottelun? 

 

Syntyy varmasti myös riitoja taloyhtiöihin. Ihan järjellä ajateltuna, ne haluavat varmasti vapautua hitas-sääntelystä, jotka haluavat myydä asuntonsa. Ne jotka haluavat asua siinä itse, haluavat ylläpitää edullisempaa asumisen tasoa.

 

Asuntolautakunnan enemmistö ei pitänyt ehdotusta hyväksyttävänä, kiinteistölautakunnassa vihreät jäivät vähemmistöön. Asia  on kaupunginhallituksessa maanantaina.

]]>