Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vastaanottokeskuksia kantakaupunkiin

Posted on Ei avainsanoja 0


Vihreät toivottavat vastaanottokeskukset tervetulleiksi. Kopioin tähän viime viikolla lähetetyn kannanottomme asiasta. Asia on pöydällä kaupunginhallituksessa. Helsingin vihreät kaupunginhallituksen jäsenet kannattavat lämpimästi
sosiaaliviraston suunnitelmaa Martta- ja Fenno-hotelleiden muuttamisesta vastaanottokeskuksiksi. Hotellitoiminnasta poistuvat tilat soveltuvat vihreiden mielestä mitä parhaiten vastaanottokeskustoimintaan. Vihreät pitävät myös tärkeänä, että vastaanottokeskukset sijaitsevat lähellä palveluita ja normaalia kaupunkielämää toisin kuin Kyläsaaren keskus, joka on keskellä teollisuusaluetta. Helsingin kaupunginhallitus käsittelee tänään vastaanottokeskuksen
järjestämistä koskevan sopimuksen. – Olemme pöyristyneitä siitä, miten julkisessa keskustelussa maalataan uhkakuvia turvapaikanhakijoiden aiheuttamista  turvallisuusriskeistä alueelle, toteaa vihreiden  kaupunginhallitusryhmän puheenjohtaja Elina Moisio. – Nämä ihmiset tulevat kuitenkin pakoon sotaa tai vainoa, eli he ovat
uhrin asemassa. He viipyvät vastaanottokeskuksessa yleensä vain muutaman kuukauden. Osoittaa omituista katkeruutta, jos vastustaa
vastaanottokeskuksen sijoittamista Uudenmaakadulle siksi, ettei itsellä ole varaa asua niillä kulmilla. Useat oleskeluluvan saaneista päätyvät asumaan Helsinkiin, joten on
järkevää, että turvapaikanhakijat ovat jo lupaprosessin aikana Helsingissä ja pääsevät asioimaan samojen viranomaisten kanssa. Vihreät muistuttavat, että valtio korvaa kaupungille turvapaikanhakijoista koituvat kulut. Helsingin Vihreiden toimisto sijaitsee Martta-hotellin naapurissa
Uudenmaankadun ja Fredrikinkadun risteyksessä.

]]>