Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Päätön päätös uimastadikasta

Posted on Ei avainsanoja 0

Liikuntavirasto on päättänyt pitää uimastadionin auki vuoden loppuun asti. Hanke on kallis, maksaa yli 300 omakotitalon lämmityksen verran eli käytännössä 300 000 euroa. Ja siinä ei ole vielä edes henkilöstökuluja mukana. Se on ympäristö- ja ilmastotavoitteiden kannalta aivan älytön. Miksi vastaavalla rahalla olisi juhlittu 90-vuotiasta liikuntavirastoa vaikkapa jakamalla ilmaislippuja uimahalleihin, lisäämällä avantouintipaikkoja ja telttasaunoja tai pitämällä Yrjönkadulla kuutamouintia.

Valtuuston kokouksen kyselytunnilla keskustelu näytti siltä, että suurin osa valtuustosta tyrmäsi hankkeen. Päätös on kuitenkin tehty viranhaltijan päätöksenä, joten mikään poliittinen elin, edes liikuntalautakunta ei ole hanketta käsitellyt. Siksi siihen on vaikea tarttua.

Itse kyllä luulen niin, että julkisen painostuksen tuloksena liikuntatoimi päätyy pitämään stadikan auki lokakuun ajan, jolloin lämpötilaero ei ole vielä merkittävä. Vuoden viimeisinä kuukausinahan siitä tulee yksi suuri höyrysauna, jossa näkyvyys on nolla. Ilman ja veden lämpötilaero on niin suuri.

]]>