Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Uusi vuosi, uudet kujeet

Posted on Ei avainsanoja 0

Pakkasessa uuteen vuoteen, oikein hyvä juttu! Kaupunginhallituskin kokoontui tänään ekaa kertaa. Siellä vastattiin ponteeni. Viime tammikuussa Maankäytön ja asumisen ohjelman hyväksymisen yhteydessä hyväksyttiin ponteni:
”Kaupunginvaltuusto edellyttää, että valmisteilla olevien uusien suuralueiden asemakaavojen tehokkuuksien lisäämisen mahdollisuudet kartoitetaan.” Käytännössä tämä tarkoittaa siis sitä, että uusille alueille, kuten Jätkäsaareen, Sompasaareen, Keski-Pasilaan ja niin edelleen pitäisi rakentaa vähän enemmän. Se voi tarkoittaa joko tiivimpää tai korkeampaa tai muuten tehokkaampaa. Viraston vastaus oli minusta kyllä ihan ankka. Ensinnäkin Helsinki halutaan pitää matalana. Miksi? Koska niin on aina tehty: ”Helsingin yksi merkittävä identiteettitekijä on hillitty ja tasainen korkeusmittakaava, kantakaupungissa noin kuudesta kahdeksaan kerrosta. Asuinkortteleiden yläpuolelle nousevat kirkkojen ja joidenkin muiden merkittävien rakennusten tornit. ” Miten ihmeessä tämä voi tarkoittaa sitä, ettei esimerkiksi korkeampaa rakentamista voisi nykypäivänä olla? Se on tehokasta, sillä saadaan paljon uusia asuntoja, asumisen hintaa alemmaksi ja metropolin tuntua kaupunkiin. Kuin taistelisi tuulimyllyjä vastaan.

]]>