Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Vedenlorottaja?

Posted on Ei avainsanoja 0

British Councilin ilmastolähettiläät ovat mukana Nelosen Operaatio Maassa, joka alkaa nelosella huomenna. Käyt lukemassa vedensäästöblogiani:

http://blogit.nelonen.fi/operaatiomaa/

Vedenlorottaja?

10.11.2008 Elina Moisio

Ei hyvin alkanut tämä viikko. Tuttuun tyyliini lorottelin suihkussa reippaan kymmenen minuuttia niin kuumaa vettä kuin vain nahka kestää. Aivoni heräsivät vasta suihkun jälkeen. Silloin muistui mieleen sunnuntai-iltainen lupaukseni: tällä viikolla yritän käyttää vähemmän vettä.

Ilmastonmuutos vähentää makean veden saatavuutta ja lisää kuivuuskausia. Suomi on onnekkaassa asemassa, tuhansien järvien maana meillä riittää makeaa vettä. Maailmanlaajuinen vesipula koskettaa kuitenkin meitäkin: konfliktit lisääntyvät, vesipakolaisuus ajaa ihmiset liikkeelle.

Olen vesituhlari. Entinen kämppikseni paheksui aiheellisesti tapaani tiskata juoksevan veden alla. Suihkussa kuluu ihan liikaa aikaa, hampaat tulee harjattua veden juostessa. Tällä viikolla aion yrittää. Vaikka viikko alkoikin huonosti.

]]>