Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Aikaa säästävä kaupunki? Äänestä 185.

Posted on Ei avainsanoja 0

Myrskyisä vaalipäivä on käsillä. Olen tavannut paljon ihmisiä, saanut posteja ja kysymyksiä. Erilaiset asiat huolettavat: päivähoidon tila Helsingissä, jalkakäytävällä ajavat pyöräilijät, kiinteistövero ja asumisen kalleus. Ihmisiä huolettaa, kun aika ei tahdo riittää.

Aikaa säästävä kaupunki suunnitellaan niin, että se lisää aikaasi. Palvelut ovat lähellä kotia, aamuinen päiväkotimatka on alle kaksi kilometriä. Satamilta vapautuville alueille rakennetaan uusia koteja, myös palvelut on perustettava ennen kuin ihmiset muuttavat vaikkapa Jätkäsaareen tai Kalasatamaan. Vanhoja kaupunginosia kehitetään tasapuolisesti.

Hyvä, toimiva joukkoliikenne yhdistää palvelut, kodin ja työpaikan. Joukkoliikenteen lippujen hinnat olisi puolitettava nykyisestään. Ruuhkamaksujen avulla rahoitetaan poikittaisliikennettä ja raiteita Helsinkiin. Jalkakäytävällä ei tarvitse pyöräillä, jos pyörätiet kattavat koko kaupungin. Ikääntyneen on helppo kulkea esteettömillä metroasemilla.

Uuden teknologian avulla säästetään aikaa, kun jonottaminen ja selvittäminen vähenee. Sähköisen asioinnin avuksi tulee kattava langaton verkko kaupunkiin. Helsinki on muutenkin avoin kaikelle uudelle: maahanmuuttajat toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi!

Aikaa säästävä kaupunki on kaikenikäisille parempi kaupunki, ekologisempi kaupunki.

]]>