Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

We can do it!

Posted on Ei avainsanoja 0

Tasa-arvoasiaa ajavia ihmisiä tarvitaan valtuustossa. Tällä kaudella Helsingin valtuutettuna se on käynyt entistä selvemmäksi.

Työn ja perheen yhdistäminen on sekä naisille että miehille usein vaikeaa Helsingissä. Aikaa tuhraantuu bussia odotellessa ja jonoissa. Palveluiden, kuten päiväkotien ja terveyskeskusten on oltava lähellä kotia. Kun joukkoliikenne toimii ja pyörätiet ovat kunnossa, matkat sujuvat joutuisammin.  

Helsinki on Suomen suurin työnantaja. Kuntasektorin työtekijöistä naisia on 77 prosenttia. Johtotehtäviin on valittava tietoisesti naisia, koska heitä on johtajissa vähemmän.

Kunnista jää vuoteen 2020 mennessä eläkkeelle puolet nykyisestä henkilöstöstä. Samaan aikaan paineet palvelujen tuottamiseen kasvavat väestön ikääntyessä. Tähän yhtälöön ei tule apuja ulkopuolelta. Meidän on itse kehitettävä palkkausta kilpailukykyiseksi, mietittävä uusia tapoja tuottaa palveluja, markkinoitava Suomea maahanmuuttajille ja tehtävävä tiivistä yhteistyötä järjestöjen kanssa esimerkiksi mielenterveystyössä.

Kunnissa on paljon määräaikaisia työsuhteita. Niitä on vähennettävä. Erityisesti nuoret naiset kärsivät epävarmuudesta. Hyviä tuloksia on saatu sijaispankeista, jossa työsuhde on pysyvä vaikka projektit vaihtuvat.

]]>