Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Koti kaikille!

Posted on Ei avainsanoja 0

Vaalien aikaan ihmiset kertovat ajatuksiaan ja huoliaan. Nyt nousee asumisen kalleus monta kertaa esille. Se onkin todellinen ongelma.

Uskon, että kysyntä Helsingissä on rajatonta. Siksi hinnat eivät merkittävästi lisätuotannon avulla alene. Suhdanteet vaikuttavat vähän. Tärkeintä on saada kohtuuhintainen vuokra-asumistuotanto käyntiin. Pääkaupunkiseudun ja valtion solmimassa aiesopimuksessa on tähän porkkanoita. Uudet asuinalueet, Jätkäsaari, Sompasaari, Kalasatama, Keski-Pasila, on saatava alkuun pian ja ekotehokkaasti.

Laskusuhdanteen vuoksi vapaarahoitteinen asuntotuotanto näyttää hidastuvan. Nyt olisikin oikea aika julkisen toimia. Kaupunki rakentaa jo sosiaalista asuntotuotantoa, sitä on nyt reippaasti kasvatettava. Samoin hitaksen tuotantoa. Siinä järjestelmässä on ongelmansa, mutta se on taannut monelle perheelle kohtuuhintainen kodin Helsingissä.

On myös oikea aika perustaa kaupungin oma kovan rahan asuntojen rakennuttaja. Kapasiteettia vapautuu yksityiseltä: on urakoitsijoita ja kirvesmiehiä. Kaupungin kannattaa käyttää tilaisuus hyväkseen.

Pitkästä aikaa myös opiskelijoiden hätämajoitusta on taas jouduttu tänä syksynä järjestämään. Vihreidenkin tavoitteena on ollut rakentaa vuosittain 100 opiskelija-asuntoa Helsinkiin. Näitä asuntoja, samoin kuin nuorisoasuntoja on rakennettava kaikkiin uusiin kaupunginosiin.

Kaikille ei ole kattoa päänsä päällä. Arvioidaan, että Suomessa on 7000 asunnotonta. Heistä suurin osa on pääkaupunkiseudulla, Helsingissä. Paljon on tehty, mutta enemmän pitää vielä tehdä. Tämä on yksi mittari siitä, olemmeko enää hyvinvointyhteiskunta ollenkaan. 

Uutta asumista Jätkäsaaressa?

]]>