Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kestävämpi seutu

Posted on Ei avainsanoja 0

Pääkaupunkiseudun kuntien yhdistäminen on tosiasia, joka kaikista vastusteluista huolimatta tulee tapahtumaan. Veikkaan, että seuraavalla valtuustokaudella Vantaa ja Helsinki löytävät yhteisen sävelen ja yhteiset rajat. Hetken vierestä katseltuaan Espoo ainakin tulee koputtelemaan kuntaliitoksen ovea.

Tällä kaudella valittiin vapaaehtoisen yhteistyön tie. Kuntien valtuustot ovat kokoontuneet yhtäaikaisiin kokouksiin. Yhteistyösopimuksia on hiottu niin virkamiesten kuin poliittikkojen voimin. Paljon on tapahtunut: palveluiden yhteiskäytössä on päästy eteenpäin. Joukkoliikenteen osalta varmasti pian päästään ratkaisuihin YTV:n ja HKL:n yhdistämisestä. Länsimetro oli askel oikeaan suuntaan, mutta riittämätön.

Paljon kuitenkin puuttuu. Pelkään itse, että sopimuksenvarainen yhteistyö vain sementoi nykytilan. Kunnat kilpailevat veronmaksajista, perheet joutuvat muuttamaan halvempien asuntojen perässä, maankäyttö ei onnistu yhteisesti. Helsinki käytännössä huolehtii kaikista metropoleihin liittyvistä ongelmista, asunnottomuudesta ja sosiaalisisista ongelmista.

Haluaisitko sinä asua yhteisesti hoidetussa, paremmin hoidetussa metropolissa? Olen tänään Oden kanssa vihreiden kasvihuoneella kolmen sepän patsaalla klo 13-14. Puhutaan kestävämmästä pääkaupunkiseudusta.

 

]]>