Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sipoonkorpi – Helsingin itäinen keuhko

Posted on Ei avainsanoja 0

Sipoonkorvesta on tehtävä kansallispuisto. Tänä viikonloppuna ympäristöministeri totesi Sipoossa, ettei Sipoonkorvesta tehdä kansallispuistoa. En yksinkertaisesti ymmärrä lausuntoa.

 

Sipoonkorven alue on todella harvinainen, suuri ja yhtenäinen metsäalue Helsingin lähellä. Siellä elää iso joukko uhanalaisia ja harvinaisia eläinlajeja. Se on myös korvaamaton ulkoilu- ja luontokohde, käytännössä samanlainen kuin Nuuksio lännessä. Se on Helsingin itäinen keuhko.

 

Helsingin vihreät ovat järjestelmällisesti ajaneet Sipoonkorven kansallispuiston perustamista. Itse tein ponnen viimeksi Maankäytön ja asumisen ohjelman yhteydessä, jonka valtuusto myös hyväksyi.

 

Ehdotin, että kaupunki on aloitteellinen maanvaihtoneuvottelujen aloittamiseksi valtion kanssa, Sipoonkorven kansallispuiston syntymiseksi. Ponteen vastattiin, että kiinteistövirasto pyrkii maanvaihto- ja maankäyttösopimusneuvotteluissaan edistämään luonnonsuojelualueen laajenemista. Kiinteistövirasto ja Metsähallitus ja Uudenmaan ympäristökeskus ovat neuvotteluyhteydessä. Viimeisin neuvottelu käyty Tobben saaresta, jota vastaan Helsinki luovuttaisi 72,4 hehtaaria luonnonsuojelualuetta tukevaa maata.

 

 

]]>