Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaupungissa saa pyöriä

Posted on Ei avainsanoja 0

Pelottaa pyöräillä Helsingissä, usein. Törttöilevät autoilijat eivät väistä ja autojen seassa ajelu saa sydämen tykyttämään. Pyöräilyn eteen voisi tehdä vaikka mitä: pyöräkaistat pitäisi tehdä vakioksi, pyörätieverkko täytyy rakentaa aukottomaksi, joukkoliikenteessä pyörän kuljettaminen ilmaiseksi ja enemmän pyöräpaikkoja paikallisjuniin. Helsinki työnantajana voisi olla edelläkävijä: pyörästä tehtävä samanlainen etuus kuin autosta joillekin.  

Pyöräilijän tarpeet on otettava huomioon rakentamisessa. Vihreiden aloitteesta Maankäytön ja asumisen ohjelmaan kirjattiin: ”Asemakaavoihin voidaan lisätä määräykset tonttikohtaisista polkupyöräpaikkojen vähimmäismääristä.” Tämä kirjaus on toteutettava.

]]>