Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Pahat raiteet?

Posted on Ei avainsanoja 0

Viikonvaihteessa on käyty keskustelua ekologisesta kaupunkirakenteesta. Kannatan puutarhakaupunkiajatusta, jossa asuminen ja palvelut ovat lähellä toisiaan. Mieluiten samaan läheisyyteen kuuluisi työpaikka. Valitettava tosiasia on, että Helsingin seudulla työpaikka ja koti ovat usein eri kaupungeissa. Työmatkat täällä ovat tosiasia. Yritykset sijoittuvat sinne minne haluavat.

Minun puutarhakaupunkiketjuani yhdistää raiteet. Metro, lähijuna ja raitiovaunu yhdistää kaupunginosia ja kaupunkeja, tehokkaasti ja ekologisesti. Osmo Soininvaaran vanha ajatus siitä, että pääkaupunkiseutu on toisiinsa raiteilla linkittyneinä keskustoja, joissa on kävelymatka palveluihin ja asemalle, on edelleen mitä kannatettavin. Rautatieliikenteen osuus on yhden prosentin verran liikenteen päästöistä. Eikö siihen kannattaisi tukeutua enemmän?

Ennen kaikkea, jotta pääkaupunkiseutua päästäisiin kehittämään kokonaisuutena, olisi kunnat yhdistettävä. Ei tästä muuten tulee metropolia, saati sitten puutarhametropolia.

]]>