Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kulttuuria kansalle

Posted on Ei avainsanoja 0

Kävin katsomassa uutta sirkusta Hietsussa, Juhlaviikoilla.  Cirque Plumen esitys Plic ploc sopii täydellisesti tähän sateiseen kesään. Esityksessä näyttämö kirjaimellisesti ui. Oivaltava kaksituntinen sai Taiteiden yön näytöksessä seisovat aploodit. Suosittelen!

Didrichsenin taidemuseossa osuin ihan vahingossa tänä viikonloppuna Henry Mooren näyttelyssä opastetulla kierrokselle. Kovin moderneilta vaikuttavat veistokset ovat saaneet innoituksensa täysin orgaanisista asioista – luista, kivistä, nikamista, metalliesineistä.

Minulle taide teki taas tehtävänsä. Harmittaa suuresti, että itsellä on peukalo keskellä kämmentä eikä mitään uutta luovaa näillä kyllä synny. Olisi hienoa osata ilmentää maailmaa töillä, joista jäisi merkki maailmaan. Nykypäivän puurtajan työvälineenä on tietokone, jonka tuhannet sähköpostit ja muistiot katoavat jälkeemme. Ainoa mitä politiikan harrastaja voi tehdä, on yrittää turvata kulttuurin tekemisen tilat ja rahat. Jotta kaikilla erilaisilla muodoilla olisi tilaa kukkia.

]]>