Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Opi perusasiat

Posted on Ei avainsanoja 0

Politiikan kesäinen superviikko, SuomiAreena Porissa, on ensi viikolla. Osallistun Suomen ylioppilaskuntien liiton paneeliin, jossa puhutaan sukupolvien välisestä oikeudenmukaisuudesta. Ja toisena Akavan paneeliin, jonka aiheena on millaista koulutusta Suomi tarvitsee.

Mielestäni työn ohessa kouluttautuminen ja oppiminen on jokaisen perusoikeus. Tällä hetkellä korkeasti koulutettujen täydennyskoulutus on järjestetty luokattoman huonosti.

Korkeasti koulutetuille pitäisi myös olla nykyistä ajantasaisempaa koulutusta tarjolla. Yliopistot ovat hoitaneet tieteeseen kiinnittyvän täydennyskoulutuksen huonosti. Yliopistojen uudistamisen yhteydessä pitääkin miettiä myös täydennyskoulutuksen roolia yliopistojen rakenteessa. Valmistumisen jälkeinen koulutustarjonta voi jatkossa olla kilpailuetu opiskelijarekrytoinnissa.

Onneksi opetusministeriön aikuiskoulutusta pohtiva komitea on ottanut asialistalleen myös korkeasti koulutettujen jatko- ja täydennyskoulutuksen.

 

 

 

]]>