Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ilmastoritarina

Posted on Ei avainsanoja 0

British Councilin Ilmastolähettiläänä olen yhtenä ritarina luotsaamassa tietä kohti vähähiilistä yhteiskuntaa.

Projektissa tehdään kolme aloitetta, joista yksi liittyy syksyllä tulevaan Nelosen tv-sarjaa. Rooli on vielä hieman epäselvä, toivottavasti emme päädy sormenheristelijöiksi viihdeohjelmaan.

Toinen aloite liittyy ihmisten tietoisuuden herättelemiseen. Se on vielä tarkemmin hahmottumatta. Mutta tärkeintä on se, että jokainen voi tehdä jotain. Pienet asiat vaikuttavat: lamppujen vaihto energialamppuihin, bussin käyttö auton sijaan, jätteiden lajittelu ja kierrätys. Omakotitalon rakentajan kannattaa miettiä kymmenen vuoden päähän lämmityskustannuksiaan ja valita maalämpö tai pelletit.

Kolmas aloite herättelee yrityksiä ilmastonmuutoksen bisnesmahdollisuuksiin: ala kasvaa hurjaa vauhtia. Vihreän teollisuudenhaaran kasvu on suurempaa kuin minkään muun. Alan työllisyysnäkymät ovat huikeat. Suomi on jo pudonnut tästä kelkasta, valitettavasti.

]]>