Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Naisvoimaa!

Posted on Ei avainsanoja 0

Rauhaa ja solidaarisuutta naisten päivänä 2008. Keskustelin männä päivänä ystäväni kanssa feminismistä. Tunnustaudun itse kyllä aivan todelliseksi vihreäksi feministiksi. Kyse on kuitenkin minulle siitä, että naisten ja miesten väinen tasa-arvo on tärkeää ja sen eteen on tehtävä töitä. Edelleenkään ei kaikki ole kohdallaan: naisten pienemmät palkat, enemmän pätkätöitä ja lasikatto pään päällä. Miehillä on lasilattia, syrjäytymistä ja asunnottomuutta enemmän.

Sukupuolisokeus on sitä, ettei näe, että tässä maailmassa sukupuolella on edelleen väliä ja vaikuttaa. Itse vedän jatkuvasti herneen nenään äijämeiningeistä. Sitä on nuorten naisten aliarvioiminen ja sanaton ja sanallinen väheksyminen. Inhoan rasvaisia vitsejä ja charmistaan niin kovin varmoja lähes eläkeikäisiä miehiä, joiden maailma on kuta kuinkin 10 senttiä navan ympärillä.

Toisaalta, mikä sen hienompaa kuin fiksut, ajattelevat, tasa-arvoisesti käyttäytyvät miehet, joita heitäkin on maailmassa paljon.

Melkein tästä kirjoituksesta luulisi, että on miesten päivä…

]]>