Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kattoja päiden päälle

Posted on Ei avainsanoja 0

Lisää vuokra-asuntoja, myös perheille. Ekologisempaa rakentamista. Pyörille omat parkkipaikat. Hitas-asuntoja jatkossakin.

Maankäytön ja asumisen ohjelmasta päätetään tammikuun lopulla valtuustossa. Meneillään ovat neuvottelut ohjelman sisällöstä ja itse vedän vihreiden neuvotteluporukkaa. Pöydällä on asumisen tulevaisuus: lähivuosina satamat siirtyvät Vuosaareen ja vapautuu suuria alueita kodeiksi ihmisille.

Helsingistä perheet joutuvat muuttamaan muualle, kun tarpeeksi isoja asuntoja ei saa kohtuuhinnalla. Rakennusteollisuus vaatii tällä hetkellä olemassa oleva 75 neliön keskipinta-alavaatimusta pois ohjelmasta, koska rakennuttajille kannattavinta on tehdä pieniä asuntoja. Niissä on suuremmat katteet. Valtio on mennyt juoneen mukaan, tavoitteenaan kustannusten alentaminen. Helsinkiläiset asuvat kuitenkin kaikkein ahtaimmin tässä maassa. Suurempiakin asuntoja tarvitaan.

Tosin tavoitetta ei kannata katsoa talokohtaisesti, vaan koko kaupungin tasolla, niin kuin se alun perin tarkoitettin. Eihän opiskelija-asunnon tarvitse olla välttämättä sata neliötä (ellei se ole ihana kommuuni).

]]>