Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Autot eivät osta

Posted on Ei avainsanoja 0

Pajunen on väärässä. Autoton keskusta vetäisi enemmän kuluttajia viihtyisyydellään. Pajunen väittää, että nyt pitäisi suosia yksityisautoilua, jotta keskustan kauppa vetäisi. Hän sanoo ruuhkamaksuille lyhytnäköisesti ei. 

Keskustan asiakkaista suurin osa tulee muulla kuin omalla autollaan. Yksityisautoilun lisääminen itse asiassa siis vähentää keskustan asiakkaita. Tukholman ruuhkamaksukokeilussa keskustan kaupat eivät kärsineeet asiakaskadosta, päinvastoin. Ehkä Helsinkiä pitäisi amerikkalaisten pikkukaupunkien sijaan verrata Tukholmaan tai vaikkapa New Yorkiin, jossa joukkoliikenne on selviö.

Yrittäjien mukaan joukkoliikenne on jo saanut osansa. Ihanko totta, kun yksityisautoilu keskustassa on vain kasvanut viime vuosina? Ja ilmanlaatu on välillä sietämättömän huono? Ja lisää parkkipaikkoja tulee koko ajan? Ja autoilu on liikennevaloissakin etusijalla?

Taitaa kaupunginjohtaja Pajunen (kok) aloittaa jo kunnallisvaalikampanjan Kokoomuksen puolesta?

]]>