Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Keskustelupoliisi Kokkonen

Posted on Ei avainsanoja 0

Kuka teki Espoon kaupunginjohtaja Kokkosesta keskustelupoliisin? Tänään hän väittää, että Helsinki ei saisi puhua pääkaupunkiseudun kuntien yhdistämisestä, että se vaikeuttaa yhteistyötä. Halojaa? Jos suinkin voisin, kieltäisin Kokkosta kieltämästä Helsinkiä keskustelemasta.

Olen menettänyt toivoni pääkaupunkiseudun vapaaehtoisen yhteistyön tien suhteen. Siitä on tullut pienemmän yhteisen nimittäjän politiikkaa. Tuloksia syntyy vain, jos se on kaikille edullista. Käytännössähän näin ei voi olla, joskus toinen kunta voittaa, joskus joku toinen. Se vain on selvää, että lopussa voittavat kaikki kuntalaiset.

Esimerkiksi nyt Helsinki hannaa joukkoliikenteen yhteistyön suhteen, Espoo ei halua keskustella sosiaalisesta asuntotuotannosta ja näitähän riittää.

Ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin suoraselkäisesti tunnustaa, että vapaaehtoisen yhteistyön tie päättyy pian. Silloin odotan itseltäni, muilta poliittisilta päättäjiltä ja erityisesti kaupunginjohtaja Kokkoselta suoraselkäisyyttä ja toteuttaa väistämätön: yhdistää nämä kunnat!

]]>